http:// www.ferrocom.hu / Magyar / Rólunk

A Ferrocom Vasipari Kft. bemutatása:

Cégünk jogelődje a Balatonfüred - "Csopak Tája" MgTsz jelenlegi telephelyünkön 1989-ben alapította meg a Ferrocom Vasipari Kft.-t amely a termelőszövetkezet melléküzemágaként megkezdte a hegesztett acélszerkezetek gyártását.
Első nagy megrendelőnk, a Labor Műszeripari Művek Esztergom részére elkezdődött a katonai konténeralkatrész gyártás ami 3 éven keresztül volt a fő tevékenységünk. Ezen termékek főként az akkori Szovjetunió területén lettek felhasználva.
Ferrocom Vasipari Kft.
A Ferrocom Vasipari Kft. 1992-ben válsághelyzetbe került a Labor Műszeripari Művek Esztergom gyáregységének felszámolása miatt.
Még ebben az évben új piacot kerestünk és találtunk az akkor még Nyugat Németország területén. Elkezdődött és fokozatosan növekedett az építőipari- és mezőgazdasági gépalkatrész-gyártás főként Német piacra.
A kezdeti időszak 1995-ig tartott, három évre volt szükség ahhoz, hogy a kollektíva megismerje-, megtanulja a nyugati piacon jól eladható munka és gyártási kultúra lehetőségeit és nem utolsó sorban nevet szerezzen magának. Ekkor már az export az árbevétel több mint felét tette ki ami mára már eléri a 80-90%-ot.
A biztos, folyamatos fejlődés és fejlesztés jellemzi a Kft. életét egészen napjainkig.
További célkitűzéseink közé a további technikai-, technológiai fejlesztés és a termelés növelése tartozik.
Ebben a szellemben próbáljuk kiszolgálni leendő és jövőbeni partnereinket mind a tervezés, mind a mai kornak megfelelő minőségi alkatrész-gyártás területén.

A Ferrocom Vasipari Kft. története

  1989 Az alapítás éve
  1992 Mélypont, kismértékű létszámcsökkentés, az első Nyugat európai beszállítások
  1995 A Nyugat Európai beszállítási pozíciónk megerősödik az építőipari gépalkatrészgyártás területén, az export meghaladja az árbevétel felét
  1996 Jelentős beruházások kezdődtek: lángvágó gép, üzemcsarnok építés, a géppark felújítása
  1997 Több mint 50%-os forgalomnövekedés, az építőipari gépalkatrész exportja mellé belép a mezőgazdasági gépalkatrész gyártás is, 20%-os létszámnövelés
  2000 Tulajdonos változás, a menedzsment megvásárolja a Csopak Rt. üzletrészét így a társaság teljes egészében magánszemélyek tulajdonába kerül.
  2001 Újabb korszerűsítés és fejlesztés.
  2003 Hajlítási és lángvágási technológia korszerűsítése.
  2004 Gázfűtés korszerűsítése, hegesztési technológia korszerűsítése
  2005 Munkatársaink továbbképzése
  2006 jelentős fejlesztései:
 • srégelő gép
 • szemcseszoró (revétlenítő) gép
 • új hidraulikus élhajlító
 • 150 tonnás hidraulikus prés
 • munkaruha ellátó rendszer
  2007 jelentős fejlesztései:
 • CNC daraboló gép
 • Inpulzus rendszerű hegesztő gépek
 • Munkásszálló kialakítása
  2008 Napjainkban a hegesztett- és forgácsolt gépalkatrészek gyártása a meghatározó tevékenység a cégünk életében. Az Európai Unió több országába: Németország, Olaszország, Franciaország, Finnország, Ausztria kb 700 tonna hegesztett gépalkatrrészt szállítunk.
Ferrocom Vasipari Kft. Veszprém Megye Pécsely

Ferrocom Vasipari Kft. H-8245 Pécsely, Balatoni U. 18. ; Tel: + 36-87/445-019 ; Fax: + 36-87/445-061 ; info@ferrocom.hu